ЗДРАВЕТО Е В ГЛАВАТА, А НЕ В АПТЕКАТА
greenworlddobavki.com

Наколенки с турмалин 74.00 лв

клетки, кожа, масаж, мускули, наколенки с турмалин, стави, терапия, турмалин. Постоянна връзка.
Състав. Наколенките с турмалин се състоят от специална еластична тъкан с турмалинови влакна.
Начин на употреба. Преди слагането на наколенките, като всеки турмалинов апликатор, е необходимо леко да се намокрят с влажна салфетка откъм вътрешната им светла страна и след това да се сложат. Фиксират се непосредствено върху коленете. След 10-15 минути се появява усещане за топлина. В зависимост от индивидуалното състояние на организма, може да се регулира продължителността на използване на наколенките – от 30 минути до 8 часа.

Ако след началото на ползването им се усеща прекомерно загряване, това е нормална реакция и не причинява никаква вреда на кожата. В този случай се препоръчва наколенките да се свалят за известно време.

Наколенките с турмалин могат да се използват и без овлажнаване с вода. В този случай за получаване усещането за топлина, ще бъде необходимо по-дълго време. Могат да се носят до 8 часа в денонощието, а впоследствие да се слагат и за цяла нощ (при добра поносимост). След свалянето им се наблюдават неголеми зачервявания, които изчезват след няколко часа.

В извънредни случаи наколенките с турмалин могат да се използват върху всяка част на тялото, като плътно се притиснат с вътрешната им повърхност към мястото на болката. Могат да се използват при:
- болки в ушите, в областта на гръбначния стълб, на шията, на плешките;
- зъбобол – апликаторът се слага върху възпалената област на лицето;
- хрема, синузит – прилагат се с вътрешната страна върху областта на носа.
Тези процедури траят по 20 минути и могат да се повтарят няколко пъти до изчезване на болката.

Противопоказания. Забранено е наколенките с турмалин да се използват при:
– повишена температура,
– склонност към кръвотечения,
– нарушения на температурната чувствителност на кожата,
– на места с кожни наранявания,
– при наличието на кардиостимулатори.
При остро увреждане на меките тъкани, да не се използват по-рано от 24-48 часа след получаване на травмата. Бременни жени, кърмачки и деца да се въздържат от използването на наколенките с турмалин. При индивидуална склонност към алергични реакции, да се използват предпазливо.

Характеристики. В областите, върху които се поставят турмалинови продукти, протича дълбока стимулация на меридианите, масаж на кожата и въздействие върху биологично активните точки – подобно на процедурите при иглотерапия и нагряване с билкови мокси, използвани в китайската медицина. Така използването на функционалния топлинен апликатор във вид на наколенка, се превръща в безболезнен и широкоспектърен физиотерапевтичен оздравителен способ.

Въздействие върху организма. При използването на наколенките с турмалин, те способстват за:
- усилване самовъзстановителните функции на клетките на междуставното пространство;
- нормализиране циркулацията на кръвта и на енергията;
- отстраняване болките, предизвикани от студ и влага;
- премахване застойните явления;
- облекчаване симптомите на преумора на ставите;
- подобряване качеството на синовиалната течност;
- забавяне стареенето на костното вещество;
- премахване напрежението в мускулите;
- повишаване издръжливостта на целия организъм;
- оказване на общоукрепващо въздействие върху целия организъм.
Благодарение на инфрачервеното излъчване, наколенките с турмалин осигуряват топлинна терапия, която оказва лечебно въздействие върху всички видове артрити и артрози на коленните стави.

Поддържане на наколенките с турмалин. Те не се перат с перилни препарати и обикновен сапун, избелващи и миещи средства. Допуска се използването на специалния турмалинов сапун или натурални миещи средства. При необходимост могат да се изперат само с течаща вода или да се изплакнат в чиста вода с температура 40º-45ºС. Времето за пране не трябва да е повече от 5 минути. Да не се накисват във вода за повече от 5 минути.

За да се възстановят оздравителните свойства на турмалина, при редовна употреба на наколенките, след всеки 7 – 10 дни те трябва да се зареждат за 2-3 часа на преки слънчеви лъчи, обърнати с вътрешната работна повърхност към слънцето (не през стъкло). В студено време и при липса на слънчево греене, може да се разположат в близост до топлинен източник (радиатор, камина), но не до открит огън и температура до 50º-60ºС.


клетки, кожа, масаж, мускули, наколенки с турмалин, стави, терапия, турмалин. Постоянна връзка.
клетки, кожа, масаж, мускули, наколенки с турмалин, стави, терапия, турмалин. Постоянна връзка.
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.